Банкеръ Weekly

Общество и политика

Двама депутати внесоха законопроекта на Бареков в парламента

Първият законопроект на новата партия „България без цензура” вече е в парламента. Двамата независими Румен Йончев и Светлин Танчев, които след като напуснаха Коалиция за България и ГЕРБ, вече работят за партията на Николай Бареков, внесоха законопроекта „За чисти ръце” в деловодството на Народното събрание.

Лидерът на партията също дойде в парламента заедно със заместника си Росен Петров. Активисти на партията пък донесоха кашони със сапуни, за да ги раздадат на народните представители.

„От днес този парламент ще бъде разделен на мафия и на граждани, обяви Бареков, след като проектът беше внесен в деловодството.

Лидерът на ББЦ отново повтори, че законът не е достатъчно рестриктивен, колкото му се иска. Той обеща, че в следващия парламент ще работи за промяна на Конституцията, която да разреши отзоваване на депутати и общински съвети.

Проектозаконът предвижда проверка на цялото финансово и имотно състояние от последните 10 години на висши политици и управляващи. След това отзоваването ще бъде записано и като санкция в закона за "Чисти ръце".

Освен Румен Йончев и Светлин Танчев, под закона за Чисти ръце се подписа и другият независим депутат, напуснал ГЕРБ, Георги Марков. Бареков съобщи и че скоро ще има разговор с Красимир Стефанов, който досега е имал здравословен проблем, а преди време също се отцепи от ГЕРБ.

Лидерът на ББЦ лансира и идеята за данъчна амнистия за всеки българин, който е натрупал някой лев от укриване на данъци. „Ако се издължи, да си знае, че ще може да си харчи парите законно”, обясни идеята си Бареков.

Проверките ще се извършват от комисия "Чисти ръце", която ще открива злоупотреби, но няма да може да наказва виновните, а ще ги предава на компетентните органи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във