Банкеръ Daily

Корман Исмаилов:

Държавна сигурност стои зад атаките срещу Орхан Исмаилов

Кандидатурата на зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов няма да бъде оттеглена. Това стана ясно от думите на лидера на Народна партия "Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов. Партията му е част от Реформаторския блок. Именно назначението на зам.-министъра обтегна отношенията в управляващата коалиция.

По-рано днес лидерите на Патриотичния фронт обявиха, че не са съгласни с назначаването на Орхан Исмаилов и заплашиха, че могат да оттеглят подкрепата си за кабинета заради него. В момента Валери Симеонов и Красимир Каракачанов обсъждат позицията си по темата.

Корман Исмаилов обяви, че Орхан Исмаилов е излъчен именно от неговата партия. „Качествата са му безспорни“, допълни той и заподозря, че атаките срещу новия зам.-министър идват от ретроградните среди на предимно агенти и доносници на тоталитарната Държавна сигурност. Корман Исмаилов припомни, че Орхан Исмаилов досега беше един от най-активните членове на Комисията по досиетата.

Според депутата от Реформаторския блок атаките срещу зам.-министъра са продължение на действията за сваляне на новините на турски език.. „Зад тях стоят други нагласи, които доведоха и до Възродителния процес“, каза още Корман Исмалиов.

Той призна, че в Реформаторския блок има лидерски и междуличностни борби, но те щели да бъдат преодолени.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във