Банкеръ Daily

Борислав Сандов:

Държавата трябва да си върне плажовете и да опази дюните

„Призовавам всеки, който има сигнали за корупция, да ги подава. Всеки, който има сигнали за нарушения на околната среда, да ползва зеления телефон към регионалните инспекции по околната среда”, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Трябва да се направи щателна проверка на плажовете у нас, категоричен е той. „Трябва да си ги върнем като държава, както и да си опазим дюните”, подчерта Сандов.

Борислав Сандов коментира и бедственото положение в части от Южна България след обилните дъждове. 

„Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на векове и те продължават да са там. Правени са някога, защото на 100 години е идвала висока вълна, но днес те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не предвижда...", обясни той.

По думите му канализационните системи също трябва да са добре почистени, както и не трябва да се разрешават строителни разрешения в близост до реки.

„Истината е, че в България има много документи, които стоят по шкафовете и нямат приложение. По същия начин имаме Стратегия за адаптация към климатичните промени. Макар и късно завършена, тя съществува и сме платили доста за нея като държава. Трябва да я извадим и да я вкараме в приложение. Тя ще ни реши част от тези въпроси”, каза Сандов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във