Банкеръ Daily

Общество и политика

Държавата раздава награди срещу ваксиниране

Министерството на здравеопазването обяви началото на поощрителна игра със 102 „умни“ (смарт) часовника като част от кампания за насърчаване на ваксинирането срещу Covid-19.

Награди под различна форма бяха  използвани за поощряване на имунизационната кампания в много други държави – във Великобритания обявиха седмична награда от 5000 паунда за нововаксинирани студенти, а в няколко щата на САЩ наградите достигаха 50 000 долара за избран брой щастливци.

Кампанията включва и изпращането на sms с призив за ваксиниране до частните абонати на трите телекомуникационни оператори в страната.

Печелившите ще се определят на случаен принцип чрез жребий, проведен от здравното министерство.

В томболата могат да участват лица над 12 г., които са се ваксинирали срещу Covid-19 в периода 30.09.2021 г. до 31.10.2021, без значение дали имунизационният цикъл е завършен.

Всеки желаещ да участва в играта гражданин, отговарящ на условията, може да се регистрира на сайта coronavirus.bg, като следва указанията.

Здравното министерство предупреждава, че в първите дни от томболата участниците в поощрителната игра трябва да имат предвид, че данните за извършена ваксинация понякога се вписват в системата в края на работния ден и поради тази причина системата може да отчита неуспешна регистрация. Затова се препоръчва да опитат да опитат да направят своята регистрация на по-късен етап.

Facebook logo
Бъдете с нас и във