Банкеръ Daily

Общество и политика

Държавата проверява веригата "Хиполенд", след като собственикът й подкрепи протестите

Днес властите започнаха масова проверка срещу веригата магазини за играчки "Хиполенд", ден след като собственикът ѝ Мариан Колев обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията.

Около 20 служители на НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция "Надзор на пазара" са посетили рано тази сутрин базата на веригата в столичния квартал "Казичене". Данъчни пък са влезли в магазините за играчки на веригата. Проверката продължава към момента. 

От държавните институции все още не са съобщили информация за акцията и причината за тази внезапна проверка.

Припомняме, че след протестите в късните часове на 2 септември, имаше мнозина пострадали от сълзотворния газ, с който полицията "усмиряваше" протестиращите граждани. Сред тях е бил и синът на Мариан Колев. В писмото си, което медиите разпространиха, той описва как 17-годишният му син за малко да загуби зрението се, заради химическото вещество, с което е бил обгазен. 

"Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа Мариан Колев и обяви, че подкрепя напълно протестите. 

Също така служители на веригата магазини участват активно в протестите. Те са категорични, че са там по собствени убеждения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във