Банкеръ Daily

Георги Панайотов:

Дружествата от "Терем" са на загуба от 2018 година

Държавните дружества от групата "Терем" са на загуба от 2018 година и след септември нямат нови договори, което означава, че хората, заети там, ще останат без работа. Това съобщи в парламента министърът на отбраната Георги Панайотов. 

"Дружествата от групата "Терем" трябва да бъдат преструктурирани. Трябва да се оптимизира тяхната дейност. Трябва да бъде променена философията на работа на дружествата, ако искаме те да печелят, ако искаме хората, които работят там, да взимат заплати и ако искаме те да имат способности да ремонтират всякакъв вид военна техника. Даже стигнаха до твърдение, че те можели да ремонтират МиГ-29. Не, не могат да ремонтират МиГ-29, за съжаление", заяви военният министър. 

"Ст. лейтенант Тодор Манчев не е единственият свидетел по "Чешнегирово", каза по-късно в кулоарите на парламента пред журналисти министърът на отбраната в служебното правителство Георги Панайотов по повод на самоубилия се военнослужещ.

По думите му там е имало други военнослужещи, на които той е докладвал за информацията, която е получил от собственика на цеха.

"Искам да знаете, че старши лейтенант Тодор Манчев по документи, разследване на Инспектората на МО, с които много подробно съм се запознал, няма абсолютно никаква вина, затова, че не е докладвано за инцидента", подчерта министърът.

"Разследването на Инспектората на Министерство на отбраната и съответно на Военна полиция в Пловдив беше свързано с факта, че Министерство на отбраната не е знаело, че собственикът на цеха е разговарял със служители на "Военна полиция". Тази верига за докладване е прекъсната. Във "Военна полиция" - Пловдив очевидно е спряна информацията да дойде в Министерство на отбраната", обясни Панайотов.

"Старши лейтенантът няма абсолютна никаква вина", подчерта отново министърът на отбраната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във