Банкеръ Daily

Общество и политика

Драмата с перките от акули на "Графа" продължава

Нов екшън се разигра пред очите на софиянци с бетонните блокчета, станали печално известни като „перки на акули”, поставени по искане на Пътна полиция на столичната улица „Граф Игнатиев“. Мъж, въоръжен с щанга тип „кози крак“, днес откърти няколко перки и ги хвърли върху трамвайните релси. Причината е жена, която е вървяла с него, се спънала и наранила. Мъжът се ядосал, откъртил три от тях, две захвърлил върху трамвайните релси, а третата - пред магазин наблизо.

Още на 12 март Столична община обяви, че търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната ул. „Граф Игнатиев”, защото граждани сигнализират, че е придвижването може да е опасно за здравето. Кметът Фандъкова обеща, че каменните блокове ще бъдат премахнати, след като няколко души се спънаха и нараниха.  В началото на март 48-годишна жена се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и множество натъртвания.

В края на май обаче стана ясно, че на компанията Джи Пи Груп, ремонтирала с месеци култовата столична улица, ще бъдат наложени глоби, но дефекти няма да бъдат отстранявани. Проверка на експертна комисия от надзора и на Дирекция "Транспортна инфраструктура" към общината е установила редица дефекти и некачествено изпълнение на ремонта на улицата. Въпреки това фирмата отнесе само глоба в размер на 109 000 лева. Проектантът също бе санкциониран с глоба в размер на 35 000 лева заради грешни измервания. След тази информация гръмна и поредния скандал и общината обяви, че "перките" ще се сменят. Новите ограничителни вече били поръчани и се изработват, за да бъдат заменени с опасните. Кога точно ще стане обаче не е ясно.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във