Банкеръ Daily

Общество и политика

Драгомир Стойнев: Кметовете от ГЕРБ са принудени да организират схеми, захранени от мрежи от фирми

Третият мандат на ГЕРБ открито носи белега на корупцията. Демокрацията на ГЕРБ е купена имитация на демокрация, кметовете им са принуждавани да захранват един бизнес-модел, който е в основата на политическия възход на ГЕРБ. Налице е отказ от реформи, не се гледат умишлено важни законопроекти. БСП няма да участва в избора на ръководство на Комисията по досиетата, дневният ред на БСП и България не е в миналото, а е насочен към бъдещето. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по БНР.

Според него допускането на толкова високи нива на корупция на всички нива на управлението на държавата вече е опасно за самото й функциониране. Стойнев заяви, че до сега проблем ни бяха калинките и слабия административен капацитет, които проваляха важни политики, но вече те са надминати от корупционните скандали.

„В Хасково на светло излезе един бизнес-модел, който е в основата на политическият възход на ГЕРБ. Затова ги боли толкова“, подчерта Стойнев и допълни, че в писмото си до медиите кметът на Хасково директно казва, че разривът е дошъл след отменени от него опорочени конкурси, след натиск за назначения в енергетиката и в администрацията.

Според Стойнев кметовете на ГЕРБ се съгласяват или биват принудени да организират схеми, чрез които се захранват мрежи от фирми. Тези фирми  работят, за да направят богати един тесен кръг от хора, включително политици. Те работят и на друго ниво – захранват политическата власт на ГЕРБ по места. „Да припомням ли огромните фалшификации на местните избори през 2015 г. Вижте и кой печели най-добри резултати в ромските махали. Или ромите са станали демократи и десни привърженици на ГЕРБ?“, попита 

„Демокрацията на ГЕРБ е купена имитация на демокрация. И групата на БСП в парламента сега е единствената модерна сила, която отстояват демокрацията“, заяви Стойнев.
Той припомни санирането и европейските средства по големите инфраструктурни проекти на общините, които са в ръцете на тези кметове и заяви, че всички българи ще плащат заема за саниране, с който ГЕРБ се готвят да си купят още един управленски мандат в местната власт.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във