Банкеръ Daily

Общество и политика

Драгомир Стойнев: ГЕРБ иска да омаскари президента Радев

Президентът Радев в момента има един от най-високите рейтинги и желанието на ГЕРБ е може би да го омаскари и изцапа. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев в интервю за "БАНКЕРЪ".

По думите му създаването на анкетна комисия за "Грипен"-ите е директен удар към президента. "Жалкото е, че се прави именно по този начин.Ние сме изцяло против тази комисия, така и гласувахме в зала. Ще участваме с наши представители, разбира се. Но това е стилът на ГЕРБ - там няма политика, а се ползват милиционерски методи, което за нас е изцяло неприемливо", коментира ексминистърът на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Пламен Орешарски.

Той отбеляза, че в ГЕРБ има битка на лобита и това ясно си е проличало покрай казуса с НДК и отстранения директор Мирослав Боршош. "Има интереси и огромни средства, които трябва да се разпределят. Не може веднъж министърът, който отговаря за председателството на ЕС, да взема конкретно решение за уволнението на г-н Боршош, след което г-н Борисов да го връща. Явно той се е консултирал с лобитата вътре в ГЕРБ", допълни Стойнев.   

Заместник-председателят на парламентарната група на БСП направи интересен коментар на административната реформа, инициирана от правителството и премиера Борисов. "Поначало това е хубаво. Но за 15 години са изхарчени близо един милиард лева и все още нямаме електронно правителство, а особено Бойко Борисов много залагаше на него", каза Драгомир Стойнев, според когото голяма част от административната тежест е резултат от европейското законодателство.

Социалистът обясни също така, че БСП ще направи "един сериозен публичен дебат" по предложението им за въвеждане на смесена избирателна система. "Считаме, че това е правилното и най-добрата симбиоза между проведения референдум, който е изцяло за мажоритарен вот, и сегашната система. Според нас това е най-доброто, което може да се предложи в момента", добави Стойнев.

Цялото интервю четете в последния брой на вестник "БАНКЕРЪ". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във