Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС: За интеграцията да отговаря човек, предложил кастрация на малцинствата, е цинизъм

Човек, който предлага гетата да се трансформират в туристически атракции и кастриране на малцинствата да отговаря за етническите въпроси и да оглавява съвета е груба форма на цинизъм. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод назначението на вицепремиера Валери Симеонов за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси пред журналисти в парламента. 

"По този повод бих припомнил народната поговорка - „Не е виновен този, който яде зелника, а този, който му дава“. Онези, които дават терен на националисти, нацисти и фашисти днес да са на власт и да минират бъдещето на нашата страна би трябвало да понесат своята отговорност“, коментира Карадайъ.

На днешното заседание на правителството бе съобщено, че Валери Симеонов ще оглави Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет. Според Правилника за устройството и дейността на Съвета на тази позиция може да бъде само вицепремиер.

Съветът е координиращ и консултативен орган, който подпомага Министерския съвет в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства, и други юридически лица с нестопанска цел, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които работят в областта на междуетническите отношения и защитата правата на човека.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във