Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС: Все още не сме търсени за консултации по вота на недоверие

Все още не сме търсени за консултации по вот на недоверие. Ние сме опозиция в 44 Народно събрание и това предпоставя определено поведение на ДПС. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с възможността ДПС да подкрепи предлагания от БСП вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“, свързан с темата за здравеопазването и подчерта, че депутатите от Движението все още не са се запознали с мотивите му.

Карадайъ припомни, че здравеопазването беше сред предлаганите от ДПС теми при първия вот на недоверие към този кабинет, който се проведе в началото на тази година.

Днес депутати от движението се срещнаха с кандидата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за конституционен съдия Красимир Влахов.

„Ние сме много доволни от проведената среща и от позициите, които чухме. Все пак парламентарната група ще се съберем, ще заседаваме и ще вземем решение“, подчерта Карадайъ.

БСП обяви, че внася вота на недоверие следващата седмица.

"Решението за внасяне на вот на недоверие е взето в събота и здравните специалисти работят по мотивите, които ще са готови до края на седмицата. Следващата седмица, в първите дни, ще го внесем в НС",  заяви заместник-председателят на парламентарната група Крум Зарков пред журналисти в парламента.

Той подчерта, че няма да бъдат правени консултации с други парламентарни групи. „Ще внесем ясни мотиви. Ще внесем и нашата алтернатива за друг вид система, за друг вид здравеопазване и всеки, който се разпознае в тях, е добре дошъл да ги подкрепи“, каза още Зарков. Според него успешен ще е вот, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита.

Facebook logo
Бъдете с нас и във