Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС: В този парламент трудно ще се постигне хомогенно мнозинство

Чрез диалог трябва да възстановим нормалността в българския политически живот, заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента Румен Радев.

Политическите разговори са следствие на оставката на кабинета "Петков", след като миналата седмица парламентът гласува вот на недоверие към правителството.

Карадайъ се съгласи с тезата на президента за кризите, в които се намира страната ни.

Според Движението в това Народно събрание трудно може да се намери онзи необходими диалог, който да възпроизведе хомогенно общество, за да има категорично евроатлантическо управление на България. По думите на Карадайъ в следващия парламент не трябва да се влиза с омраза и отрицание, а с ценности, цели и предложения за приоритети за държавата. Ние от ДПС, мисля, че водим последователна политика, декларира той. Енергийна и продоволствена сигурност бяха посочени като приоритет от председателя на ДПС.

Движението е категорично за борба с корупцията, чрез диалог трябва да възстановим нормалността в българския политически живот, върховенството на закона, подчерта той.

Карадайъ посочи, че политическата криза е била и предпоставка за вота на недоверие към проваленото правителство, което е отказвало диалог между управляващи и опозиция, както и вътре в самото мнозинство досега. По този начин не можем да намерим решение на кризите и трудно бихме управлявали в България, подчерта той.

Политическият опит, който натрупа ДПС през годините на прехода, означава и много висока отговорност към избирателите, обърна се преди това Румен Радев към представителите на ДПС. Отговорното отношение на вашето Движение към етническия мир по времето на прехода е факт. "Факт е, че в кризисни моменти вие винаги сте апелирали за диалог, но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона", заяви още Радев. "И аз се надявам, че вашата партия осъзнава високия залог на това предизвикателство и очакванията на всички избиратели, които са принципни и имат отношение към общия ни живот в нашата родина", добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във