Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС сравни появата на новите управляващи с появата на ГЕРБ

"Трябва без отлагане да започнем да решаваме кризите. Избирателите не дадоха власт на нито една партия, с което задължиха парламента да търси диалог." Това заяви в декларация от името на парламентарната група председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Според него политическите сили трябва да вложат усилията на цялата нация и да се използват всички ресурси за справянето с предизвикателствата. Той открои нуждата от възстановяване на парламентаризма, демокрацията и държавността.

Лидерът на ДПС смята, че в началото на 47-ото Народно събрание и с конструирането на новото правителство не се е видяло "нищо ново под слънцето" по посока на постигането на диалог. "Така започна и управлението на ГЕРБ - със самодостатъчност и самонадеяност", каза лидерът на ДПС "Новите тинк танк политически проекти, които се появиха за сметка на политическите партии, се внедриха като заявка за новите месии с лозунги като промяна, справедливост, морал, върховенство на закона, борба с корупцията", добави той. Карадайъ смята, че по подобен начин се е появила и партия ГЕРБ. И призова първо да се спазват Конституцията и законите на страната, както и правилникът на Народното събрание. Тъй като това е това е нужно, за да се преведе народът през кризите.

Председателят на Движението изтъкна, че България закъснява с Плана за възстановяване и устойчивост. "За оперативните програми изобщо не се говори, а държавният бюджет за 2022 г. се отлага във времето", посочи още Карадайъ. И отбеляза, че от ДПС настояват по темата за пандемията да няма управляващи и опозиция. "Следващата вълна вече чука на вратата", предупреди той.

Нормалността в политиката е нужна, а българските граждани очакват решения, които да повлияят положително на техните доходи, стандарт на живот и сигурност. За българските работодатели е важно държавата и институциите да са техен партньор. Европейските и натовските партньори очакват от България да бъде предвидим съюзник, подчерта в края на декларацията Карадайъ и увери, че ДПС ще даде своя принос за реализация на тези очаквания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във