Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС ще се яви на изборите с програма за ускорено икономическо развитие

ДПС ще се яви на изборите с програма за ускорено икономическо развитие. Това заяви депутатът от Движението Джейхан Ибрямов.

"ДПС е политическа партия, а всяка политическа партия се стреми да участва във властта", посочи Ибрямов пред Нова телевизия.

Според него правителството трябва да направи анализ на ситуацията, да отговори на въпроса какво правим в задаващата се политическа криза, как подпомагаме най-засегнатите от нея.

Запитан къде се намира ДПС в напрежението "Горанов - Борисов" и "ГЕРБ - "Обединени патриоти", създало се покрай промените в Закона за ДДС, народният представител отговори, че този въпрос трябва да бъде отнесен към тях. 

"Ние в политически клюки не участваме", подчерта той.

От Движението не са подкрепили проекта на мнозинството за 9% ДДС за туризма, защото са имали свой законопроект - за по-ниска ставка на ДДС за детските стоки и храни. А това, според тях, е щяло да има по-голям антикризисен ефект.

Джейхан Ибрямов сподели притесненията в ДПС, че ако не се подпомогнат най-засегнатите от кризата, може да се стигне до възникване на нови политически субекти и раздробен следващ парламент.

Нужен е нов тип конструкт, който ще изведе страната от кризата, изтъкна депутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във