Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС ще продължи да настоява за машинно броене на бюлетините

ДПС има готовност веднага след местните избори да внесе предложение за машинно преброяване на гласуването с хартиени бюлетини. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид по време на заседанието на правната комисия, на което се обсъжда на второ четене отмяната на машинното гласуване за местни и парламентарни избори.

"Искаме обаче това да стане в спокойна среда, да има широк дебат и да изработим модерни, работещи механизми за машинното гласуване", поясни депутатът. По думите му ДПС са наясно, че в този си вид машинното гласуване не може да съществува.

Помолен да коментира номинацията на Иван Гешев за следващ главен прокурор, Хамид отговори, че това е работа на независимата съдебна система. Според него не е работа на политиците да се намесват в избора на нов главен прокурор.

" Нека да оставим ВСС да си свърши работата и политиците да се въздържат от коментари. Разбирам, че има политици, които подскачат. Вият на умряло, но това си е техен проблем", каза заместник-председателят на парламентарната група на ДПС.

Във връзка с хакерската атака срещу НАП, Хамид отчете, че срещу нея се води разследване и че няма да прави коментар по този въпрос.

Facebook logo
Бъдете с нас и във