Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС ще подкрепи исканата оставка на председателя на парламента Димитър Главчев

Парламентарната група на ДПС ще подкрепи исканата оставка на председателя на парламента Димитър Главчев. Това каза народният представител от ДПС Хамид Хамид по време на дебатите за искането на оставка на председателя на парламента Димитър Главчев, внесена от БСП.

 „Председателят на Народното събрание системно и неведнъж при водене на заседания в своята дейност допуска езика на омразата в българския парламент. ПГ на ДПС ще подкрепи исканата оставка, защото допускайки езика на омразата, председателят на Народното събрание остава безучастен и този език не получава своя достоен отговор“, каза Хамид Хамид.

Той уточни, че езикът на омразата не е ново явление.

"Днес в Европа най-голямото гражданско обединение е борбата срещу този език. Според него е недопустимо допускането на езика на омразата от председателя на българския парламент", каза той.

Хамид обърна внимание, че езикът на омразата се е превърнал в основна ценност на управляващото мнозинство. Хамид Хамид призова Димитър Главчев да напусне парламента с достойнство. 

Вчера БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и внесе подписка за оставката в парламента. 

„Парламентът не работи вече шеста седмица“, каза Корнелия Нинова. Това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма.В същото време законите, които ние внасяме не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ПП ГЕРБ чете декларации пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ“, заяви Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във