Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС се оплака в парламента от уволнения на свои кадри

Близо час от работата на парламента премина в сметки и изчисления кое от последните две редовни правителства - на Бойко Борисов или на Пламен Орешарски, е заменило заварените служители в администрацията с партийни кадри.

Депутатът от ДПС Станислав Анастасов изчетете от парламентарната трибуна имената на част от увoлнените кадри на ДПС. „Още 30 души са загубили работата си, като с тях живият летопис на политическата репресия вече съдържа 295 имена.Те имат само една-единствена вина – припознати са по един или друг начин като близки до ДПС. Брутално уволнените са жертва на политическата репресия на две ксенофобски партии – Патриотичния фронт и Реформаторския блок", заяви Атанасов.

Цвета Караянчева от ГЕРБ му отговори като обърна сметката и представи уволнените от ДПС кадри на ГЕРБ.

„Този поменик, който изчете Станислав Анастасов, аз ще го продължа, но в по-различен контекст. Това, което направиха ДПС и БСП за няколко месеца, няма стигане. За първите четири месеца от своето управление в Благоевград са уволнени 86 човека, в Бургас има 44 уволнени, във Варна - 29, във Враца - 45, Пазарджик - 54, в Плевен - 82. Говоря ви за хора, които са доказали своя професионален опит, а не с купени дипломи", допълни Караянчева.

"Този геноцид, който вие приложихте върху българските граждани и върху изпитани професионалисти, хора с образование и опит, няма да може да бъде повторен за радост, но за ваша мъка", каза още Караянчева.

В резултат на декларацията на ДПС депутатите от Патриотичния фронт напуснаха пленарната зала на Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във