Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС се оплака, че премиерът ги е заплашвал

Станислав Анастасов

Парламентарната група на ДПС твърди, че премиерът Кирил Петков отправил заплаха към депутата от движението Станислав Анастасов преди няколко седмици като е замесил името на координатора по санкциите, който е с ранг на посланик в Съединените щати, Джеймс О`Брайън. Това се случило на 13 май по време на блицконтрола в парламента.

Как е отправена заплахата разказа самият Станислав Анастасов. 

„След приключване на нашия въпрос някъде около минута изчакахме с колегите да започне следващият въпрос и тръгнахме да излизаме от залата. Минавайки покрай т. нар. кошара, където са представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика (с такъв знак), аз застанах на дистанция около метър и половина-два, за да може все пак да се чува – не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези работи, след което той ми каза „аз ще ви оправя”. В първия момент не повярвах на ушите си и казах „моля“, той повтори „аз вас ще ви оправя“, каза „Джеймс О'Брайън е името на човека – до три седмици очаквайте новини“, отбеляза Атанасов.

"Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, а той се облегна назад и каза: "До три седмици очаквайте новини". Имаше колеги зад мен, от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката", допълни депутатът.

Междувременно лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че парламентарната група на ДПС внася в деловодството на парламента проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за казуса с енергийния проект "Южен поток".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във