Банкеръ Weekly

Общество и политика

ДПС праща Делян Пеевски в Брюксел

Депутатът бизнесмен не е решил дали ще работи в Европейския парламент

Филиз Хюсменова оглави листата на ДПС за Брюксел, съобщи Лютви Местан в четвъртък след обед. Втори в листата ще е депутатът от ДПС Делян Пеевски, а трети - лидерът на младежкото движение Илхан Кючюк.


"От тези избори зависи и стабилността на кабинета "Орешарски", който ДПС подкрепя. Ще зависи и европейският статус на България", каза Местан. Той заяви, че ДПС трябва да запази своите три места в Европарламента, както и да се бори за още едно.


"Въпрос на чест е да попаднеш в листата на ДПС", каза още Местан и призна, че общественият интерес ще е насочен главно към първите 6 места. Той съобщи, че логото на партията е "ДПС в Европа, Европа в България". Заместник-председателят на партията по организационната част Рушен Риза обяви накратко подредбата на кандидатите за евродепутати, излъчени от всички структури по брой на номинациите. С най-много гласове се оказа лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючюк. Всичките 28 области в страната са дали гласа си за него. Веднага след Кючук с 25 номинации е депутатът от ДПС Делян Пеевски.


Междувременно от апарата на партията обясниха пред "Банкеръ", че Пеевски все още не е решил дали ще работи в ЕП, или ще е редови депутат в 42-ото Народно събрание. "Каквото и да предприеме Делян, той при всички положения ще може да ръководи бизнеса си и от София, и от Брюксел", твърдят негови съпартийци.


 


Листата:1. Филиз Хюсменова2. Делян Пеевски3. Неджми Али4. Илхан Кючюк5. Искра Михайлова6. Метин Казак


Facebook logo
Бъдете с нас и във