Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС: Последната година ще бъде запомнена с бюджет за предизборни цели

"Апелираме всички избиратели, цялото гражданско общество и всички политически сили да бъдат съпричастни към избора на модел за бъдещето на България." Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на ПГ на ДПС по случай началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание.

"Днес започва последната сесия на 44-ото Народно събрание. С тази сесия ще затворим страницата на един доста противоречив и разнопосочен период от нашата най-нова история. Период на безпомощно лутане, самонадеяно и безотговорно поведение, управление без реформи, с доста пиар и самохвалство", каза Карадайъ.

Той припомни, че когато партия ГЕРБ е дошла на власт, е наследила 8 млрд. лв. резерв, а след първия си мандат е оставила 8 млрд. лв. дълг. "След още два мандата кризите се задълбочават, междуинституционалната война разрушава държавността, демокрацията е в упадък, икономиката е в колапс, доверието в бизнес климата е тотално разрушено, напрежението в обществото расте. Като включим и COVID кризата, трябва да подчертаем, че тя направи по-видимо истинското положение на нещата, особено в нереформираната здравна система", изтъкна председателят на ДПС.

Той посочи, че последната година ще бъде запомнена с бюджет за предизборни цели. Според него, предстоят най-важните избори след 1989 г. насам. "От тези избори зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена от ГЕРБ. Ако ползваме терминологията на COVID кризата - как и за колко време ще се справим с вируса ГЕРБ, който унищожава демокрацията и свободата в България", допълни лидерът на Движението.

"ДПС ще продължава отговорно да изпълнява мисия за гарантиране на правата на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, за развитие на икономиката. Отговорно ще представи своята програма пред своите избиратели и всички български граждани - за ускорено, догонващо развитие на страната. ДПС ще продължава да работи за приоритетите чист въздух, чиста вода, чиста енергия, високи технологии, водородна икономика и включване на свободните и активните граждани", каза Карадайъ. И добави, че партията му ще участва активно за реализиране на Зелената сделка на Европейския съюз.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във