Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС поиска оставка на Бойко Борисов и Румен Радев

ДПС поиска оставка на правителството на Бойко Борисов и на президента Румен Радев, както и на експертния антикризисен кабинет. 

"Според ДПС изходът от днешната ситуация е нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм. Ние от ДПС предлагаме: оставка на правителството час по-скоро, второ оставка на Румен Радев като президент заедно с оставката на правителството. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на ватериалния терен на следващите парламентарни избори. За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни за България краткосрочен план антикризисни мерки“, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна в декларация за новия политически сезон. 

Той подчерта, че първият ден от новата сесия на Народното събрание вместо да очертаваме парламентарната дейност за предстоящия сезон, се налага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата.

"Днес сме свидетели на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България. ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността“ ,изтъкна още Карадйъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във