Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС подкрепя намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес

ДПС ще подкрепи предложението на правителството за намаляване на ДДС за ресторантьорския бизнес. Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев по време на брифинг в Народното събрание.

"Упълномощен съм от парламентарната група на ДПС да направя пред вас коментар относно мерките и относно това, което последно анонсира премиерът по повод промените в някои от ставките на ДДС. Да започнем с тази по-гореща новина. Ние ще подкрепим промяната на ставката ДДС за ресторантьорския бизнес, тъй като той е един от най-засегнатите. В тази връзка нека да ви кажем, че току-що в зала направихме изказване и всичко необходимо, за да бъде прието едно предложение, направено в хода на дебатите по закона, а именно субсидирането на чартърните трансфери за българския туризъм. Една мярка, която е направена на конкурентните на нашия туристическия пазар - турски и гръцки пазари", заяви Цонев.

Той припомни, че миналата година депутатите от ДПС и Делян Пеевски са направили предложения за намаляване на ДДС върху книгите.

"Виждаме, че сега премиерът и управляващото мнозинство са приели това наше предложение и предлагат то да стане. Ще го подкрепим и се радваме, че година по-късно стигнаха до това, че това е необходима мярка. Ние ще предложим намаляване на ставката по ДДС за всички детски продукти - храни облекла, играчки и всичко онова, което има етикет и е предназначено за децата до 3 години", каза още народният представител от Движението.

Той уточни, че ДПС ще настоява за 9% ДДС на стоките за деца.

По време на дебатите в пленарната зала на Народното събрание по промените в Закона за здравето ДПС настоя да бъде подкрепено предложението на "Обединените патриоти" за субсидия за чартърните полети до България. ГЕРБ обаче се обявиха против.

Facebook logo
Бъдете с нас и във