Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС отново напусна пленарната зала заради Валери Симеонов

Парламентарната група на ДПС отказва да участва в заседанията на Народното събрание заради новия заместник-председател Валери Симеонов. Партията участва във сформирането на кворума, но след това напусна пленарна зала.

Припомняме, че 20 ноември лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от "Обединени патриоти". Причината е, че депутатите от "Атака" напуснаха ПГ на "Обединени патриоти" и поискаха заличаването й. Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание. 

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика. 

Лидерът на НФСБ смята, че протестите срещу него са организирани и политически. В сряда той видял агитка и хора, които "не знаели за какво протестират". Днес майки дойдоха пред парламента да изразят недоволството си от новия му пост. "Не ме карайте да коментирам случай, който е приключил преди една година", призова той и посочи, че тогава, с подаването на  оставката си като вицепремиер, е постъпил достойно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във