Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС откри предизборната си кампания в Шумен

Движението за права свободи откри своята предизборна кампания в Шумен.  На площада в града председателят на партията и водач на листата в Шумен Мустафа Карадайъ представи част от водачите на листи на ДПС за страната, както и  кандидатите  за народни представители за област Шумен. 

Карадайъ заяви: "Пред нас предстоят значими избори, през месец април направихме крачка в посока възстановяване на демокрацията в нашата Родина, но тази една крачка не е достатъчна. На тези избори трябва да направим важен избор в името на стабилността на нашата Родина".

Той  бе категоричен, че диалогът, а не реваншизмът ще възстанови  нормалността в политиката и ще доведе до стабилност в страната. 

В словото си зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев акцентира  върху двойния стандарт в страната ни и изтъкна, че именно за неговото изкореняване се бори ДПС. Той даде конкретен пример за отношението към ДПС в България и в Европа: "В България срещу ДПС се води клеветническа, гнусна и елементарна кампания, която не е за пръв път. Вижте как стои ДПС на европейската сцена. Европа е съюз на ценностите и понеже е съюз на ценностите, прекрасно оценява , че ДПС е партия на ценностите. Затова днес нашият скъп колега Илхан Кючюк получи най-високия пост на либералите в Европа!". Цонев припомни, че до момента не е имало  друг български политик, който  да е получавал такава висока мисия от ЕС и европейските органи.

Цонев бе категоричен, че в България има много политици и остър дефицит от държавници в последните десетилетия. Не е достатъчно един политик да цитира Конституцията или да държи патетични речи пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски и да цитира завета на Левски за чиста и свята Република, за да стане добър държавник. Нужно е и да осмисляш този завет, да го претворяваш в политиката и да надскачаш личното си партийно его, целите си и наистина да работиш за чиста и свята Република, добави Цонев.

Той даде пример с почетния председател на ДПС и заяви: "Ние в ДПС сме държавници, защото имаме примера на най-добрия политик и държавник в последните 30 години – д-р Ахмед Доган, нашият почетен председател!".

Facebook logo
Бъдете с нас и във