Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС отива самостоятелно на изборите

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните избори, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията.

Съветът е анализирал политическата ситуация и е приел критерии за номиниране на народни представители. Сред основните критерии са кандидатите да са избираеми личности, с обществен авторитет, които споделят идеите на ДПС и на либералите.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще оглави предизборния щаб на партията. На пресконференция в централата той за пореден път призова за връщане на нормалността в политиката.

"Тези, които дойдоха по модела "стани да седна" и продължават същия модел на рушене на държавност и демокрация и само с лозунги и лъжи, включително и по адрес на ДПС се опитваха да пребивават колкото се може по-дълго във властта, а сега най-вероятно ще ги видим, че се опитат да се задържат на политическия терен, навредиха още повече на държавата", посочи той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че България трябва да има поглед към различни източници за доставки на газ и че Турция играе важна роля в този процес. Той приветства създаването на кризисен щаб за енергетиката от служебното правителство.

"Доколкото съм запознат, ние имаме голям проблем. И от вчера като слушаме този кризисен щаб, който се направи във връзка с енергетиката, още повече съм притеснен, но тука пред вас бих искал да поздравя служебния кабинет, че направи такъв кризисен щаб, за да може поне да получим една достатъчно ясна картина в каква ситуация се намира държавата и да можем в конкретика да търсим решение пред зимата", коментира Карадайъ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във