Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС осигурявало коли и техника на НСО за охраната на Доган и Пеевски

След Нова година ДПС ще поиска промени в работата на НСО. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ в "Годината" на Дарик радио. Повод за изказването му станаха думите на държавния глава Румен Радев, че Ахмед Доган и Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана, защото могат да си позволят да си ги осигурят сами.

„Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС - и за господин Доган, и за господин Пеевски. Можете да проверите - колите са наши. Единственото, което се осигурява, са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО”, заяви Карадайъ. Той допълни, че от партията ще внесат промени в закона за НСО.

„Ние ще предложим трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, защото виждаме екскурзии и бутици с НСО да се организират”, каза Карадайъ.

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО.

Според председателя на ДПС думата на 2020 година ще е „рестарт”.

„Предсрочните изобори не са цел или самоцел, както и властта не е цел или самоцел за ДПС. За ДПС изборите или властта са инструмент за постигане на цели. Ние трябва да си определим приоритетите на страната и оттам нататък да търсим начин за постигането на тези цели. Тогава наистина ще са необходими”, каза още лидерът на ДПС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във