Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС обеща пресконференция за Пеевски

ДПС ще даде пресконференция по темата за Делян Пеевски. Това обеща лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

"Колеги, от името на Движението за права и свободи аз ви обещавам, нека да определим кога ще бъде денят – утре, понеделник, вторник, да направим една пресконференция за господин Пеевски", каза лидерът на ДПС на обща брифинг с председателя на европейските либерали (АЛДЕ) Ханс ван Баален.

Европейският политик пък бе попитан какво е чувал за "най-могъщия член на ДПС Делян Пеевски и дали се е срещал с него". Озадачен, Баален отговори, че не познава България много добре.

Карадайъ отново поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Според него в България националистите участват във властта, без да има нужда от тях. "ГЕРБ ги включиха във властта, но не само че ги включиха - те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават", добави каза Карадайъ, като добави, че когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта.

Карадайъ посочи и че председателят на комисията по правата на човека към Народното събрание Красимир Велчев (ГЕРБ) използва език на омразата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във