Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС няма да поставя условия за участие в кабинета

ДПС е готово да изиграем много позитивна, градивна роля за намирането на формулата на стабилно управление, без да поставя условия за  участие в кабинета. Това каза пред журналисти в Народното събрание Лютви Местан

„ДПС е достатъчно зряло да не поставя въпроса за това – кой влиза с министри, преди въпроса за характера на управлението. Основният въпрос не е властовата формула сама по себе си, а основният въпрос е за профила на управлението, като властовата формула следва да е функция на програмата на този кабинет, за характера на управлението. Ако то е евроатлантическо, то може да разчита на наша подкрепа, независимо дали участваме в него, или не”, допълни Местан.

„Имам ясен мандат от ПГ на ДПС да представя позиция в полза на съставянето на едно силно, проевропейско, евроатлантическо правителство на Република България. И от ДСП смятаме, че това е правилният изход от този сложен ребус, пред който ни изправи избирателят с вота си на 5 октомври”, заяви лидерът на ДПС.

По думите му коалиция ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичен фронт, в която лидерите участват като министри, е неприемлива и антиевропейска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във