Банкеръ Daily

Лютви Местан:

ДПС няма да подкрепи кабинета на ГЕРБ, дори и да ни молят на колене

ГЕРБ няма да получат подкрепата ни, дори да ни молят на колене. Това заяви видимо обиден лидерът на ДПС Лютви Местан. Заканата му идва в отговор на вчерашния призив на Бойко Борисов към движението да гласува против новия кабинет. Той подчерта, че не става въпрос за еднопартийно правителство на Борисов, не става въпрос дори за ясно двупартийно европейско правителство на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четирипартийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт, а точно заради участието на този субект ДПС няма да подкрепи подобно правителство.


„Ние ще бъдем явна, категорична опозиция на този сговор, който в името на властта не направи компромис и влезе в съглашение с антиевропейски и антинатовски сили", подчерта лидерът на ДПС.


Според него проблемът на коалицията, която се задава не е в това, че ще ни управлява коалиция. Проблемът е в съдържанието й, тя е проблематична. "Съдържателният аспект на коалицията представя този аритметически сбор като антиевропейски сговор. Това ще бъде лош ден", подчерта Местан. Според него съюзът с Патриотичния фронт проявява една самоцелна жажда за власт, в името на която дясното влиза в съюз с националпопулизма.

Той видя в призива на Борисов притеснение от страна на лидера на ГЕРБ, че двете партии са в нелегален съюз, каквито съмнения се появиха, след като ДПС оттегли подкрепата си към кабинета "Орешарски". Според Местан Борисов иска да разсее тези съмнения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във