Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС няма да оттегли Бат Сали

ДПС няма да оттегли обявения за депутат Александър Методиев - Бат Сали. Това е позицията на партията, каза в Кюстендил председателят на ДПС Лютви Местан.

Лидерът на ДПС посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.

Той се срещна в града с кмета Петър Паунов и кмета на Дупница Методи Чимев. Около 50 души протестиращи пред общината в Кюстендил чакаха пристигането на Лютви Местан, но той влезе през задния вход и не потърси диалог с хората. Срещата бе поискана от кмета на Кюстендил .Разговорът между кметовете на Кюстендил и Дупница и Лютви Местан продължи 50 минути. След нейното приключване Паунов благодари на Местан за разбирането.

Лидерът на ДПС заяви, че не е имал колебание дали да се отзове на тази покана, защото така разбира политическата отговорност и смята, че смисълът на политиката е в предотвратяването, ако е възможно, а ако ли не, в усилията за смекчаване на конфликтите, а не в тяхното провокиране или поощряване.

„Анализирах много внимателно исканията на протестиращите в Кюстендил, споделих с кметовете на Кюстендил и Дупница, че има порок в Изборния кодекс. Изборният кодекс с методиката, която е заложена в него, за вторично преразпределение на мандатите поражда аномалии”, заяви Местан. Той посочи, че жертва на подобна аномалия е ДПС още през 2013 г., когато в Хасково, са получили само един мандат, а са имали хиляди гласове", заяви Местан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във