Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС не даде официалната си подкрепа за Герджиков

ДПС не заяви официално подкрепата си за кандидат-президента, подкрепен от ГЕРБ, Анастас Герджиков за втория тур на вота в неделя. Предварителните очаквания бяха ДПС да подкрепи Герджиков, тъй като е в конфликт с другия кандидат - настоящия държавен глава Румен Радев. В изявление лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че избирателите на партията са мъдри и ще направят своя избор. Той припомни предварително очертания от Движението профил на президентската институция - да е обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде се намират те; да бъде стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото; да бъде полето на съгласия и по време на кризи, и в нормално време; да бъде лице на държавността и лице на държавата пред света; да бъде глас на национално обединяващите каузи. Името на Герджиков не бе споменато. естествено не бе споменато и името на Румен Радев.

"Искам да благодаря на всички български граждани и в България, и по света, и в Турция, които гласуваха за ДПС – на президентските, и на парламентарните избори", обърна се Карадайъ към електората си.

Председателят на Движението обяви, че има проблеми с протоколите от чужбина – има разминавания с контролите, като приемащият орган за секциите извън страната е именно комисията. Той добави, че от партията му приемат резултатите, но е важно ЦИК да даде обяснение на хилядите български граждани, които са упражнили правото си на глас на дадените локации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във