Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС: Морфичният резонанс на Доган е в действие

Хасан Азис

Да изчакаме резултатите, ние направихме реална кампания в нереални условия. Това заяви в телевизионно интервю вторият в листата на ДПС в Кърджали Хасан Азис.

Той заяви, че предпочита да се изчакат окончателните резултати от изборите, преди да коментира мястото на партията, след като "Галъп интернешънъл" поставя ДПС на пето място след "Демократична България".

"Това, което казахме на обществото - България се нуждае от промяна. Мисля, че бяхме чути, ние се надяваме на много добър резултат", заяви Хасан Азис.

"През цялата кампания казвахме - България се нуждае от обединяване на партиите, от диалог, независимо от шарения състав в парламента. Ако приоритетите надделеят, мисля, че може да се постигне успех и в този парламент", допълни Азис.

Каза още, че ДПС изключва националистическите партии от този диалог.

"Трябва да се каже, че ДПС и на тези избори доказа, че морфичният резонанс на почетния председател Ахмед Доган е в действие“, допълни кметът на Кърджали.

Хасан Азис ще остане градоначалник в града и няма да заеме депутатско място, макар че е на второ място в листата на ДПС в региона.

Според изчисленията на социолозите от „Галъп“ на базата на тези данни ГЕРБ-СДС ще има 67 мандата, „Има такъв народ“ – 46, БСП – 45, "Демократична България" – 28, ДПС – 27, „Изправи се. Мутри вън“ – 14 и ВМРО – 13.

Всички данни са от екзитпол и вероятно ще претърпят корекции, след като започнат да постъпват първите протоколи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във