Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС изключи Владимир Кузов

Владимир Кузов вече не е член на ДПС, книжката му е обявена за невалидна. Това става само седмица, след като той беше приет в областната структура на партията в столичния район Оборище. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на извънредна пресконференция.

Отстранен е и досегашният председател на структурата в Оборище Антон Тепавичаров, който е приел документите на Кузов. Областният председател на ДПС - София Нихат Кабил пък сам е депозирал оставката си след случая. Тя е била приета от ръководството на партията.

"Ние изповядваме човешки ценности. С ценностите компромиси не правим. Става въпрос за приемане на човек за член на партията - лице, който е осъждано за педофилия", каза Карадайъ.

Кузов стана член на партията преди дни, като бе приет в редиците на софийската организация в район Оборище, според становището на ЦОП и Областния съвет на движението - в нарушение на партийния устав.

През 2005 година Кузов стана депутат от националистическата партия „Атака”. Малко след това беше изключен от парламентарните й редици заради обвинение в педофилия. Делото приключи с осъдителна условна присъда. След него Кузов официално призна, че е сменил сексуалната си ориентация.

"ДПС е най-либералната партия," обясни Кузов влизането си в редиците на Движението. Той се запознал с председателя на структурата Антон Тепавичаров и изложил пред него идеите си, с които може да бъде полезен на ДПС. Най-важната от тях е да привлече хората с хомосексуална ориентация към Движението за права и свободи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във