Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС избира ново ръководство през април догодина

Мустафа Карадайъ

Десетата национална конференция на ДПС ще се проведе на 26 април 2020 г., което съвпада с 30-годишнината от съдебната регистрация от партията. Това съобщи лидерът на Движението Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти след заседание на Централния съвет на партията.

Той обясни, че на Националната конференция догодина ще се правят промени в устава, ще се приемат програмни документи. Ще се избере нов Централен съвет и централно ръководство. "Най-нормално е да има конкуренция на националната конференция през април догодина", изтъкна лидерът на политическата формация и допълни, че предстоят много събрания на партията. По думите му всеки член в ДПС е равноправен да избира, да бъде избиран и да предлага.

До 19 април трябва да бъдат представени предложенията за промени в устава.

Карадайъ призова всички партии да се преборят с арогантността и цинизма в управлението, както и с разделението и противопоставянето, за да се гарантира демократичното развитие на страната, да бъдат направени нужните реформи и да се реализира ускорено догонващо развитие на България. Той прикани към диалог за гарантиране на нулева толерантност към насилието над жени и деца, в името на закрилата на правата на човека и на всички български граждани.

Лидерът на ДПС посочи, че на заседанието на Централния съвет в бил направен задълбочен, конструктивен и "много добър за партията" анализ на резултатите от местните избори. "ДПС влезе с общо 47 кметове на общини, избрани са 916 общински съветници и 681 кметове на кметства. "Няма друга политическа партия, която и на парламентарни избори, и на местни избори да има еднакъв резултат в партийния вот", подчерта той.

Карадайъ обаче констатира, че има отстъпление от демокрацията. "Различни бяха коментарите в общините за правене на изборите" заяви лидерът на партията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във