Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС: Има криза в управляващото мнозинство

Има криза в управляващото мнозинство. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Народното събрание. Поводът е, че днес ДПС спаси работата на Народното събрание, защото зконодателният орган беше близо да не събере нужния кворум за втори пореден ден.  В 09,00 часа сутринта 116 депутати се регистрираха. Още минимум петима депутати бяха необходими, за да стартира законотворческата дейност. Председателят на парламента Цвета Караянчева реши да направи втори опит след 15 минути. След първия опит депутатите от БСП дори не влязоха в зала. Опозицията от ДПС остана в пленарна зала и Караянчева в крайна сметка успя да събере кворум. 135 депутати се регистрираха.

"Конструктивните действия на опозицията определят и дневния ред в Народното събрание - това е знак за вътрешна криза при управляващите.  ДПС винаги са били конструктивни и ще продължават да бъдат. Има криза на държавността, нужна е реанимация на държавността и това може да започне с диалог. Първо е диалогът, след това е всичко останало", подчерта Карадайъ. 

По отношение на отложеното разглеждане на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация Карадайъ заяви, че такъв тип закони трябва да се вкарват за гласуване след широко обществено обсъждане. 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във