Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС и "Воля" също поискаха оставката на Валери Симеонов

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска от парламентарната трибуна оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Вчера за това настояха и от БСП. Причината е скандала със заместник-министъра Павел Тенев, който вчера подаде оставка заради снимка с нацистки поздрав. Симеонов го защити с думите, че и той си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд.

Хамид Хамид от ДПС също разкритикува Симеонов и каза, че такава шега с Холокоста е опасна. "Да се прави шега, подигравка с паметта на тези хора вкарва България в международен скандал. По мнението на депутата от ДПС чувствителната еврейска общност няма да ни го прости. Толкова години имаме прекрасни отношения с държавата Израел, с всички евреи по света, гордеем се с това, което сме направили през годините", изтъкна Хамид. Той допълни, че отстраняването на един заместник-министър в тази ситуация не е достатъчно, а патриотите трябва да излязат от властта.

Според Искрен Веселинов от Обединени патриоти Павел Тенев не е проявил добър тон, но и не е защитавал фашистка идеология. "Господин Симеонов е известен с чувството си за хумор, което е по-особено,може би трябва да се съобразява с новата си позиция", защити го съпартиецът му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във