Банкеръ Daily

Заради предизборната кампания през юли 2021-ва

ДПС и Бойко Рашков се сблъскаха в Народното събрание

Сблъсък между ДПС и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на парламентарната трибуна. Рашков защити действията на полицията за предотвратяване на нарушения (купуване на гласове и нарушаване на политически права на граждани) по време на предизборната кампания през юли м.г., а председателят Мустафа Карадайъ и депутати от партията ги определиха като "произвол", "полицейщина" и "Рашковщина". Според тях става дума за над 20 000 случаи на дискриминация по политически убеждения:

"Репресиите и рашковщината продължават. Всички онези и над 20 000 други случая обаче, ние ги оценяваме, г-н министър, като пълзящ фашизъм в нашата родина. Благодаря ви", каза Карадайъ.

"Никой не е скрил действията на полицейските органи, когато те са и е трябвало да предприемат проверочни действия. Тези проверочни действия са били под контрола на Районната прокуратура и това е причината да приема, че с изнасянето на неверни данни с въпрос в парламента, целите умишлено да злепоставите служителите на МВР и да увредите авторитета им в обществото", заяви Рашков. 

В рамките на парламентарния контрол министър Рашков трябва да отговоря на общо 99 въппроса, повечето от които са на депутатите от ДПС, като всички са на тема - "оказан натиск и тормоз от страна на МВР".

Народните представители от парламентарната група на ДПС повече от два месеца искат отговори от Рашков дали има натиск от органите на реда по време на парламентарнните избори на 11 юли и 14 ноември миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във