Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС: ГЕРБ и БСП позволяват в Народното събрание да се лее ксенофобия

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на официалното откриване на традиционния празник на община Борино, който се провежда под патронажа на кмета Мустафа Караахмед. Карадайъ поздрави боринци и поднесе специалните поздрави от почетения председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Областният управител каза, че няма нищо по-добро от единението, защото разединението не води до нищо добро. Много е добре това да се говори в Смолянска област, но това нещо добре би било да се говори и в София. Преди два месеца минаха европейски избори, дълбок поклон родопчани, вие сте нашата гордост и го доказахте на изборите. Но след изборите видяхме Европа какъв пример ни дава – не допусна националисти, популисти, радикалисти да участват нито в разпределението на постовете в Европейската комисия, нито в разпределението на комисиите в Европейския парламент. И това е правилното. Европа го прави, защото защитава своите ценности и мото: Единни в многообразието. Но в нашата страна виждаме нещо друго. В централната изпълнителна власт участват хора, които Съвета на Европа оценява като фашисти. Те сеят омраза, разделение, ксенофобия. Освен тях, и ГЕРБ, и БСП сведоха до минимум своята чувствителност, когато се лее ксенофобия и омраза от трибуната на Народното събрание. С това трябва да се преборим в нашата страна, за да може освен инфраструктурата в малките общини, трябва да направим така че да създадем поминък за да не обезлюдява Борино, Родопите, България, каза Карадайъ.

Той подчерта, че от 2 години ДПС има ясна програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. "За съжаление, обаче сме сами, дори няма опити за диалог за дефиниране на приоритетите на страната, което е голям проблем за държавата и за бъдещето на нашите деца. Затова от тази трибуна трябва да кажем, че с управлението на местно и централно ниво трябва да бъдат ангажирани компетентни и отговорни хора, а не хора изпълнени с омраза. Заедно трябва да го преборим това в нашата Родина“, заяви Карадаъ.

Лидерът на ДПС отбеляза, че за Борино има още много неща, които да се реализират – като една част предстои да се направят, а други са в проект. „Вярвам в единството и силата на боринчани, и че заедно и единни ще продължим и напред да правим това, което трябва“, заключи Мустафа Карадайъ.

На откриването на празника на общината присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народните представители Хайри Садъков, Сергей Кичиков, Елхан Кълков, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Имрен Мехмедова, Танер Али, Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов и Севим Али, областните председатели на ДПС Смолян, Кърджали и Благоевград - Салих Аршински, Изет Шабан и Ведат Хюсеин, Неджми Али-бивш евродепутат, общински кметове на ДПС, общински и местни председатели и жители и гости на общината

Facebook logo
Бъдете с нас и във