Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС е първа политическа сила в Батак

В пет от общините на област Пазарджик ДПС е с много по-високи изборни резултати от останалите политически партии - четири общини спечели ГЕРБ, а три са за БСП. Движението за права и свободи в област Пазарджик изпревари БСП с почти 3% при 99.45% преброени протоколи.

Общо в областта за ДПС са гласували 26,18%, а за социалистите доверие са дали 23,66%. Начело остава ГЕРБ с 28.02%. С 6.56% - ВМРО, а пета политическа сила в област Пазарджик е "Воля" с 3.31%. "Демократична България" с 2.96% e шеста. С 1.22% следва независимият кандидат Минчо Христов Куминев, а осма е “Атака” с 1.21%.

ДПС е първа политическа сила в общините Сърница, Батак, Септември, Ракитово и Лесичово. В община Батак  ДПС е безспорен лидер - 1180 са гласували за партията на Ахмед Доган. Хората на Борисов са с 374 гласа, пред Нинова, която е събрала 185 гласа. 83-ма пък са дали доверие на ВМРО. В родопската община е, че 80 души са подкрепили "Път на младите".

В община Белово водеща политическа сила е ГЕРБ, втора е БСП, а трета е ДПС. ГЕРБ печели и  в общините Брацигово, Велинград и Пазарджик. БСП държи първото място в Панагюрище, където по принцип за ГЕРБ гласува по-голяма част от хората, това определено е изненада, както и това, че БСП спечели повече привърженици в Пещера,  в община Стрелча привържениците на Нинова също са взели превес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във