Банкеръ Daily

Разгорещени страсти в парламента:

ДПС е проклятието на България, обяви Москов

Преди гласуването на състава на новото правителство страстите в пленарната зала се разгорещиха. Петър Москов от Реформаторския блок и бъдещ здравен министър заклейми Движението за права и свободи (ДПС) и неговия председател Лютви Местан.  


"ДПС е проклятието на България, защото държи един етнос във феодална зависимост от върхушката си",


каза Москов към Местан от трибуната на Народното събрание.

"Относно това на кого дължи отговори Реформаторският блок - на избирателите си, г-н Местан, а Вие не сте от тях", заяви той. И сподели, че ДПС говори за евроатлантизъм, но управлява със златния пръст на Волен Сидеров, който е от най-проевразийската партия "Атака".

"Твърдите, че можем да бъдем обвинени в липса на евроатлантизъм, проблемът Ви е, че Вие, не сте даже теоретична част от мнозинството на правителството", сподели Москов, твърдейки че отговаря екзактно на лидера на ДПС.

Местан от своя страна му отговори, че без маската на морален цензор, бъдещият здравен министър стои много добре.


"Струи омраза от Вас, ама истинска, неподправена.


А твърдя, че омразата и интелектът не се срещат. Не знам как ще управлявате една сфера, за която омразата е неприсъща", каза Местан по адрес на Петър Москов.

С тежки думи си послужи и Велизар Енчев от "Националния фронт за спасение на България". От трибуната на Народното събрание той се изказа остро за бъдещия премиер Бойко Борисов.
Енчев сподели, че ще гласува против избора на Борисов за министър-председател, така както са гласували над 50 процента от хората, които не са отишли до урните.


"Нима сте забравили, че само преди 20 месеца г-н Борисов подаде оставка като премиер след окървавения протест на "Орлов мост". Как да забравим, че след неоправданото вдигане на тока се бунтуваха срещу неговото управление хиляди хора, което обслужваше определени банкови и енергийни олигарси"


, каза Енчев.

И припомни за казуса "Мишо Бирата", как в последните дни на кабинета "Борисов" са били продадени държавните дялове в трите електроразпределителни дружества, били са открити ВЕИ централи, които продават ток на безбожно високи цени и други.

"Управлението на Борисов бе белязано от полицейщина от неговия вътрешен министър, осъден на първа инстанция", припомни Енчев. Но допълни, че ще остане лоялен на своята парламентарна група и ще подкрепи състава на бъдещия кабинет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във