Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС да се подготвя за предсрочни избори, призова Карадайъ

ДПС да се подготвя за предсрочни избори, призова лидерът на движението Мустафа Карадайъ в хасковското село Караманци. Той, депутати и активът на движението присъстваха на възпоменателен митинг за майските събития отпреди 38 години, когато в селото е започнал "Възродителен процес". "Байрямът мина, да се готвим за предсрочни избори - обединени и единни, да защитаваме демокрацията в нашата родина България. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата", каза Карадайъ.

По негови думи свободата и демокрацията трябва да се защитят единно и мощно и така да се тръгне към решение на проблемите.

В словото си лидерът на ДПС посочи, че през 1994-1995 година насилствено са били сменени имената на 1,3 млн. български граждани, а оказалите съпротива срещу асимилацията нарече "героите на българската демокрация". "След 30 години демокрация в терена на политиката - Народно събрание, се настаняват хора, които трудно биха дефинирали понятията "демокрация" и "политика", добави Карадайъ. Според него лицемерието е факт в днешната политика.

"Ние сме защитниците на свободата и демокрацията в България. Платили сме много висока цена за тях и сме призвани да ги защитаваме всеки миг, ежедневно, за да не допуснем това, което някой се опитва пак да прави", подчерта лидерът на ДПС.    

Facebook logo
Бъдете с нас и във