Банкеръ Daily

Новият министър-председател Кирил Петков:

Дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията

По време на официалната церемония по приемственост в изпълнителната власт в Министерския съвет досегашният министър-председател Стефан Янев благодари на колегите си за добре свършената работа, за връщането на вярата и на светлината в очите на българските граждани.

"В момент на изпитание, в момент на безсънни нощи и много усилия за състава на кабинета, който е пред вас, се надявам, че направихме България различна. Това е една добра база за бъдещи реформи. Вярвам, че наследството, което оставяме след тези седем месеца, е именно в основата на веруюто, на кредото на партията, която е мандатоносител - промяната.

България се нуждае от промяна. Българските граждани очакват промяна. Българските граждани очакват в България да има справедливост, да има сигурност и те да живеят в една благоденстваща, нормална държава.

Всички тези предизвикателства са изключително ангажиращи за всички нас от състава на новогласувания кабинет, към който се числя и аз" - каза Стефан Янев, който минути преди това се закле в Народното събрание като министър на отбраната.

От своя страна новият министър-председател Кирил Петков сподели радостта си, че с колегите си продължават промяната, която са започнали преди седем месеца.

"С много от вас работихме рамо до рамо, с много от вас имахме тежки задачи, с които успяхме да направим първи големи стъпки в подхода към една нова България. Една България, където започна промяна на стария модел с прозрачност, с нулева толерантност към корупцията.

Аз съм пръв между равни. Дотук бяха обещанията, оттук нататък започват действията. Така че да се захващаме за работа" - завърши Кирил Петков и заедно с новите си министри поздрави старите си колеги от двата служебни кабинета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във