Банкеръ Daily

Бойко Борисов

Достойният труд не е даденост, а изисква усилията на всички нас

Премиерът Бойко Борисов направи видеообръщение по време на участието си в Глобална среща на високо равнище, посветена на COVID-19 и света на труда, организирана от International Labour Organization.

"През 2020 година отбелязваме 100 години от членството на България в Международната организация на труда. Това са 100 години усилия и много работа в подкрепа правата на трудещите се. Ще продължим да ги развиваме и надграждаме, защото достойният труд не е даденост, а изисква усилията на всички нас - правителства, социални партньори и цялото общество", подчерта премиерът.

"Днес, на преден план излиза важната роля на тристранния диалог и сътрудничество в търсенето на ефективен отговор на кризата, породена от COVID-19. Заедно сме изправени пред сложната задача да запазим работните места и доходите, като същевременно гарантираме безопасността и здравето на населението. България направи много в тази насока от началото на пандемията", каза още в изявлението си Борисов.

Той съобщи, че в събитието, организирано от Международната организация на труда, са участвали много световни лидери. Обсъдени са били предизвикателствата, породени от кризата с коронавируса, и отговорите на държавите и международните организации.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2809626152598770/

Facebook logo
Бъдете с нас и във