Банкеръ Daily

Румен Радев:

Доставките на природен газ от Русия не трябва да стават на всяка цена

Президентът Румен Радев заяви, че възобновяването на доставките на природен газ от Русия не трябва да става на всяка цена.

След двудневното официално посещение в Обединените арабски емирства Румен Радев коментира обявената вчера нова цена на природния газ у нас и подчерта, че дори азерският газ не може да помогне, за да достигнем желаната от бизнеса пределна цена от 250 лева.

"Газпром" е една от възможностите, която все още не е изчерпана, но трябва да е ясно, че "Газпорм" не е единственото решение и не на всяка цена. "Газпром" е решение само ако се постигнат добри условия като цена и като разсрочване на доставките", подчерта той.

За високата цена на природния газ Радев обвини директно предишното управление.

"И трябва да е ясно, че този огромен скок в цената се дължи на два танкера за втечнен газ, договорени през юли, чиято цена е почти два пъти по-висока от обявената от бизнеса и потребителите пределно поносима цена", каза още държавният глава.

В първия ден от предизборната кампания Румен Радев заяви, че е най-важно тя да доведе до стабилен парламент и редовно правителство.

"Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителство. Краткият живот на последните парламенти и на последното правителство са ясен показател докъде може да ни доведе чертаенето на непрекъснати червени линии, негативните кампании и отказът от диалог", коментира президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във