Банкеръ Daily

Общество и политика

ДОСТ ще обжалва решението на ЦИК за предизборния клип с турския посланик

Обединение ДОСТ ще обжалва мотивите в Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което бе спрян предизборния клип на формацията, в който присъства турският посланик Сюлейман Гьокче.

"ДОСТ ще обжалва емоционалните мотиви в Решението на ЦИК пред Върховния административен съд (ВАС) в установения за това срок", се посочва в официална позиция, публикувана на интернет сайта на коалицията. От обединението казват, че клипът е спрян заради "накърняване на добрите нрави". Според хората на Местан обаче, мотивът на ЦИК е "абсолютно несъстоятелен и повече от скандален". ДОСТ обвинява комисията, че се грижи за националистическите страсти в българското общество.

От коалицията категорично отказват да променят клипа си, който по думите им съответства на разпоредбите в Изборния кодекс. "Никаква репресия на какъвто и да е държавен или друг орган в България не е в състояние да спре победния ход на ДОСТ", се казва още в позицията на обединението.

По-рано Турция призова България да прекрати мерките за ограничаване на политическите права на малцинствата."Призоваваме Република България да се откаже от практиките, които са насочени към ограничаване на политическите права на малцинствата в страната и по същина противоречат на основаващата се на правила европейска система", заяви говорителят на министерството на външните работи на Турция Хюсеин Мюфтюоглу.

Facebook logo
Бъдете с нас и във