Банкеръ Daily

Общество и политика

Доскучава винаги да си пръв, смята Борисов

"Първо искам да поздравя всички победители. Нещата са горе-долу ясни. Когато излязат окончателните резултати, пак ще направим изявление по темата." Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка с първите изборни резултати от месния вот.

На въпрос как ще коментира загубата в Благоевград, Плевен и Русе, Борисов отговори, че все пак нормално една партия да спечели всички градове. А по-шарените общински съвети ще дадат възможността на ГЕРБ да споделят отговорността.

"Бях нервен заради глупавите въпроси на журналистите", коментира премиерът изказваният си от сутринта, с които обвини президентът Румен Радев в предизборна агитация. Той припомни, че след управление на БСП, те губят областните градове. И добави, че от ГЕРБ отново са попречили да се върне на власт "синьо-червената мъгла".

"Благодаря на българския народ, че върнаха доверието си в нас. Благодаря на хората, че наказаха кметовете, които го заслужиха. Тепърва ще си правим изводите. По-добре за партията е да се очисти от зависимости“, каза той.

Министър-председателят пожела и на другите партии подобен успех, защото доскучавало винаги да си пръв.

"Аз съм твърдо против издигането на независими кандидати. Кой носи отговорност за действията им след това? Подобни действия водят към анархия и безотговорност", предупреди Борисов.

"Ако нас народът ни наказва с ниска избирателна активност, какво остава за другите?", попита той.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във