Банкеръ Daily

Изненада

Досегашна депутатка от "Възраждане" - в листите на БСП

Цвета Галунова

Националният съвет на БСП одобри предизборна програма с акцент социална политика, както и 31 кандидатдепутатски листи. Има значително подмладяване на кандидат-депутатите, като половината от всички са под 40 години. Предимство е дадено и на местни водачи, които са 60% от всички, съобщават от пресцентъра на партията.

Изненадата е Цвета Галунова, досегашен депутат от партия "Възраждане", която е на четвърто място в листата на левицата във Велико Търново.

Лидерът на партията Корнелия Нинова ще премери сили в така наречения лидерски район 25 МИР в София и в Пловдив - град. 

Челните си места в кандидатдепутатските листи на БСП запазват Петър Кънев (Бургас); Явор Божанков (Велико Търново); Филип Попов (Видин); Мая Димитрова (Добрич); Бойко Клечков (Кюстендил); Вяра Йорданова (Ловеч).

Пленумът на БСП  прие и предизборна програма с най-силен акцент социална политика. След като по настояване на социалистите редовното правителство въведе безплатни детски градини, сега БСП залага на безплатни учебници до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 години, увеличение на минималната заплата на 850 лв., освобождаване от данъци на работещи младежи до 26 годишна възраст . 

Facebook logo
Бъдете с нас и във