Банкеръ Daily

Общество и политика

Допълнителни 2 млн. лв. за нови улици във Враца

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Враца за 2020 г. в размер на 2 000 000 лв. за изграждане на нови улици и рехабилитация на транспортна връзка (бул. "Европа"), по плана на жк "Сениче" в града.

Необходимите средства за общината ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

С отпускането им ще се осигури достъп до двете нови предприятия за автомобилни компоненти, които се изграждат в момента и чието откриване предстои. 

Припомняме, че в първите дни на януари 2019 г. във Враца се подписа договор за изграждане на завод на компанията "МД Електроник" със стартова инвестиция от над 22 млн. лв. 

А през лятото на миналата година и "Теклас България" заяви официално инвестиционния си интерес към терен във Враца за изграждане на свой завод. Фирмата е най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната индустрия. Инвестицията е за над 30 млн. лева, съобщи тогава кметът на Враца Калин Каменов. По неговите думи "Теклас" има дългосрочни договори с всички реномирани марки автомобили и подобен бизнес във Враца ще даде път за развитие на много малки фирми в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във