Банкеръ Daily

Общество и политика

Дончева за Тошко Йорданов: Абсолютни бълнувания

Татяна Дончева отхвърли твърденията на Тошко Йорданов, че се е опитвала да разцепи парламентарната група на "Има такъв народ".

По-рано днес председателят на ПГ на "Има такъв народ" обвини депутатката от "Изправи се БГ. Ние идваме" в опити да предизвика разцепление в групата. В интервю за БНР Йорданов заяви, че Дончева е убеждавала депутати от "Има такъв народ" да подкрепят правителство с третия мандат с обещание да станат министри, като е предлагала и пари.

"Т. Дончева е човекът, който, когато се говореше, при кой (кого - бел.ред.) ще е третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати, да им предлага да напускат парламентарната група, да взимат други с тях, част от лицата на нашата парламентарна група, които да станат министри, обещавайки им министерски кресла и включително е драскала на едни листчета - половин милион ще ти дам. Човекът, с който е водила разговора от нашите, с конкретни имена, кого трябва да дръпне - Ива Митева, Хиновски, т.н....Тоя човек ще излезе на детектора на лъжата да го потвърди", каза Йорданов

Татяна Дончева отрече казаното от Тошко Йорданов.

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката", заяви Татяна Дончева пред БНР, като добави, че ще предприеме "съответни действия", без да уточни какви точно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във