Банкеръ Daily

Общество и политика

Дончева и ген. Атанасов: Нищо няма да излезе от проверките на офшорките

Лидерите на „Движение 21“ Татяна Дончева и на ДСБ Атанас Атанасов заявиха пред Българското национално радио, че нищо няма да последва като резултат от искането на главния прокурор Сотир Цацаров до ДАНС да осветли офшорните сметки на хората във властта.

Според Дончева обвинител номер едно се е подразнил от инициативата на президента половин година преди края на мандата му да инициира консултации, с които да напомня, че изтича: "Прозира и дрънкане на оръжия на главния прокурор спрямо различни политици. При този главен прокурор няма да излязат такива офшорни сметки", каза тя.

Атанас Атанасов потвърди тезата си, че Сотир Цацаров е превърнал прокуратурата в придатък на изпълнителната власт: "Не може всяка сряда сутрин главният прокурор да ходи в кабинета на министър-председателя, нали има разделение на властите", заяви лидерът на ДСБ.

Атанасов посочи, че офшорните зони са зад граница, а ДАНС работи на територията на България и не е нейна работа да се занимава с тях. Финансовото разузнаване пък се занимава с финансовите преводи - главно от България навън. Според него щом задачата е възложена само на ДАНС, нищо няма да произтече. Той допълни, че военното разузнаване и МВнР трябва да работят по тази тема и заключи, че единствено някакъв компромат може да излезе преди изборите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във